2013 Svjetski rezultati u STS Vojvodine

Rade Matić ostvario najduži let na svijetu sa engleskim tiplerima od 22 sata i 7 min,  a i ostali natjecatelji postigli svjetski zapažene rezultate

R.Matić

 

 

 

 

 

Golubarski pozdrav!
Ovo je tim koji je leteo 01.06.2013. godine 22:07 h. Temperatura tokom dana se kretala do 19 stepeni C. Od starta koji je bio u 4.00 padala je sitna kisa do otprilike 11 sati posle je bilo oblacno.Kada je poceo mrak kisa sitna je padala oko pola sata. Clan sam UOGET”Tipler Sid” i Sportskog tiplerskog saveza Vojvodine i golubovi su leteli po Takmicarskom praviniku STSV-e. Rezultat je jos uvek nezvanican dok ga Takmicarska komisija STSV-e ne ferifikuje.
Ovo su golubovi poreklom H.Shannon i P.F. wan der Werf (plavi je poreklom H. Shanon a spic golubovi su H.Shanon pareni sa P.F. wan der Werf)
Pripreme sam poceo 24.03.2013. i tad su leteli prvi put po danu a ostale treninge su leteli samo nocu zbog grabljivice. Polovinom aprila sam poceo da pustam po danu golubove a trening je uvek zavrsavao kasno u noc (golubovi slecu od 1.30 pa do 4 ujutru-lete minimalno 5 sati po mraku svaki trening) Ukupno su imali 27 treninga do ove utakmice.Na treningu lete kad udju u formu od 8.30 h do 11 h. Imali su nekoliko duzih treninga oko 15 h leta. Odmarali su 5 dana pred utakmicu.
Rade Matic

 

D.Starčević

F.Kinčeš

B.Gabor                                                                                             

          2013  BILTENI STSV

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

* 0+7=?